Test - Babyvakter

Babyvakter

Babyvakter

2012-06-15 En babyvakt kan vara praktisk som extra säkerhet när babyn sover i ett annat rum. Men den är inget att helt lita på och flera apparater är värdelösa, visar vårt test.

När du köper det här testet får du även tillgång till våra andra barnprodukttester:bilbarnstolarliggvagnar/duovagnarsyskonvagnar
paraplyvagnar och cykelhjälmar för juniorer.

Vill du få tillgång till hela testet?

Råd & Rön utför professionella laboratorietester för att göra det enklare att välja bra produkter. Testprogrammet är djupgående och vi testar detaljer som du som köpare inte kan se i affären.

Få tillgång till alla tester

 

Redan prenumerant?

 
Vår unika testmetod

Utdrag ur testet

UTDRAG UR RÅD & RÖNS TEST AV BABYVAKTER

...

Varning för ... och ... De har riktigt dålig täckning men framförallt varnar de inte när du kommer utanför det område där du kan höra i apparaten om barnet skriker. Ingen säkerhet alls med andra ord.

...

... är en annan babyvakt som har ett fördröjt varningssystem och varnar bara varannan minut.

Kvaliteten på babyvakterna är annars väldigt skiftande. ... är en riktigt bra babyvakt med bra täckning och bra varningssystem om kontakten med barnet bryts. Den är dessutom betydligt billigare än flera andra babyvakter med sämre testresultat.

...

Babyvakterna består av två enheter, sändare och mottagare. Du placerar sändaren inne hos barnet, mottagaren bär du med dig själv. I sändaren finns en mikrofon, det du hör är alltså inte någon anonym signal utan barnets skrik. Apparaterna brukar också ha en visuell signal, till exempel en blinkande lampa, som visar att något är på gång i barnkammaren.

Babyvakterna marknadsförs med att de har en täckning på ett visst antal meter. Men det är inget talande mått, det intressanta är om signalerna tar sig genom väggar i vanliga hus och lägenheter.

Vi har testat barnvakterna på två våningsplan med stål, trä och betong mellan. På nära håll, på samma våningsplan, har apparaterna bra täckning - alla utom ... som inte ens funkar här.

Sämre täckning blir det genast om du går en trappa ner från barnets rum. Här ska mottagaren, föräldraenheten, varna med till exempel en ilsken signal när den kommit utanför sändarens, barnenhetens täckningsområde. Det gör också de flesta babyvakterna bra.

...

För den riktigt orolige föräldern finns babyvakter med video; du kan alltså hela tiden se babyn på bild i apparaten utanför den stängda barnkammardörren. Bilden är av skaplig kvalitet men så snart du tar dig en bit längre bort från barnets rum försvinner både bild och ljud. Babyvakterna med video har överlag sämre räckvidd än de med enbart ljud.

... kopplar du till din dator och till din telefon. Här beror täckningen helt på vilka nätverk som mobilen och datorn har.

...

Vi har provat babyvakt i app till mobilen också, .... Du lägger en telefon hos barnet och blir uppringd på din egen telefon när barnet skriker. Appen kostar bara 20 kronor och tur är väl det för barnet måste skrika i 66 decibel för att det ska fungera. Då hör du barnet garanterat även om du sitter på verandan utan telefon.

...

 
Vår unika testmetod

Testade modeller

 IKEA Patrull 
 Neonate BC-5000     
 NOVA VisionNOVA     
 NOVA SuperNOVA     
 PADWICO PADWICO 903    
 PADWICO PADWICO 830    
 Philips AVENT SCD600     
 Philips AVENT SCD525     
 Philips AVENT SCD505     
 TappyTaps Baby Monitor & Alarm 2.5     
 Topcom Babytalker 1020     
 Topcom Babyviewer 4500     
 Withings Smart Baby monitor  

 
Vår unika testmetod

Så testar vi

Testerna utförs av professionella och ackrediterade laboratorier. Tack vare att vi är en annonsfri tidning kan inte tillverkarna påverka oss ekonomiskt på något sätt. Det gör oss unika.

Vi testar och jämför sånt som du själv har svårt att kontrollera, till exempel hur kylskåp och frysar håller kylan, hur mycket damm en dammsugare egentligen tar upp och hur mycket energi en tv drar i standbyläge.

labb tv

Vi mäter produkternas egenskaper i labb.

 
 

Våra guider

 • Få koll på ekonomin

  Att ta tag i sin ekonomi känns ofta som ett stort och jobbigt projekt. Men det finns hjälpmedel att ta till. Vi guidar dig genom de steg du bör ta och vilka verktyg som finns att hjälpa dig på vägen.
 • Fixa fräsch luft inne

  Vår inomhusluft innehåller mängder av föroreningar. Här är 7 enkla tips som gör luften lättare att andas.
 • Så prutar du bäst

  Det går att pruta även i Sverige. Vi ger dig tipsen för hur du förhandlar dig till bästa priset.
 • Så hyr du ut bostaden i andra hand

  Lagarna för att hyra ut i andra hand har ändrats. Råd & Rön ger tips och förklarar reglerna för hyresrätt, bostadsrätt och villa.
1 av 3
 

Besprutat grönt te
grönt te

Flera teer lever inte upp till sitt nyttiga rykte. Snarare är de hälsofarliga.

 

Giftigt mode
giftigt tryck på t-shirts

Trycken på t-shirtar innehåller riktigt otrevliga kemikalier.